2020-06-15 12:15:46• hírek • Szatmár.ro

Négyen is meglógtak vasárnap az otthoni karanténból

Szatmár megyében e napon – június 15. – összesen 24 személyt tartanak intézményes karantén alatt, további 1927 fő pedig otthoni elkülönítésben tölti a 14 napos kényszerpihenőt – tájékoztatta híroldalunkat a prefektusi hivatal.

A lakhelyi elkülönítés alatt állókat a Szatmár Megyei Rendőr-felügyelőség munkatársai rendszeres időközönként ellenőrzik, vasárnap azonban több olyan személyre is bukkantak, akik a hatósági tiltás ellenére elhagyták otthonukat. A szabályszegésről az egyenruhások azonnal értesítették a közegészségügyi igazgatóság munkatársait, a négy érintettet pedig intézményes karantén alá vonták, melynek költségei természetesen a renitenseket terhelik.


Legfrissebb Szatmár megyei adatok

A koronavírus megjelentése óta megyénkben 64 fertőzöttet azonosítottak, melyek közül 53 személyt már gyógyultnak nyilvánítottak, 8-an azonban életüket vesztették. Ezt azt jelenti, hogy Szatmár megyében jelenleg 3 aktív esetet tartanak számon. 


A legutóbbi tájékoztatás óta 166 új koronavírusos megbetegedést igazoltak Romániában, és ezzel 22.165-re nőtt a fertőzöttek száma - közölte hétfőn a Stratégiai Kommunikációs Csoport (GCS). A fertőzöttek közül 15.817-et gyógyultnak nyilvánítottak és kiengedtek a kórházból, de 175 beteget még mindig az intenzív osztályon ápolnak. Az elmúlt 24 órában 17 új halálesetet hoztak kapcsolatba a fertőzéssel.

Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: